Hem » ABC för Ugnen
ABC för Ugnen2018-04-01T08:51:16+01:00

Du har i din brevlåda nyligen fått ditt exemplar av ABC för bostadsrätts-föreningen Ugnen.  Föreslår att du lägger lite tid på att läsa genom sidorna och lägga både nödvändig information och gällande regelverk på minnet.

Med detta ABC vill styrelsen ge dig svar på de flesta allmänna frågorna kring föreningen men också belysa det regelverk som gäller.

Mini – ABC

Praktiska anvisningar och några ordningsregler
(Saker som vi kan bli bättre på) Hela ABC finns för nedladdning nedan
 • Fönster, fönsterbleck, lägenhetsdörr, tröskelplåt och väggarmaturer tillhör lägenheten och skall hållas rena av innehavaren. Detta för att öka livslängden och den allmänna fräschheten.
 • Man bör även sopa loftgången utanför lägenheten.
 • På våra uteplatser ska vi fortsätta att vara duktiga och plocka undan efter oss och fimpa i askkopparna.
 • Vid flytt så sägs garageplatsen upp automatiskt, men fjärrkontrollen till garaget skall återlämnas till kontoret, dvs. ny lägenhetsinnehavare kommer att stå i kö till garageplats. Platsen följer inte automatiskt med lägenheten.

ALLMÄNNA REGLER……

Soprummen:

 • Vi kan bli bättre på att sortera och kasta rätt saker i rätt kärl.
 • Organiskt avfall skall kastas i den bruna organiska påsen och inget annat, har man påsen i plastpåse på väg till soprummet så måste påsarna skiljas innan man kastar det organiska avfallet.
 • Det är inte tillåtet att kasta större skrymmande saker i soprummen som t.ex. möbler, tv-apparater och vitvaror, dessa saker ska man själv lämna på återvinningsgården annars blir föreningen debiterad för bortforsling.

Felanmälan:

 • Det är OK att använda föreningens felanmälan, det är en tjänst som vi betalar för. Man ska bara tänka på att, om felet är innanför lägenhetens 4 ytterväggar så får man själv stå för kostnaderna. ex. om det är stopp i vasken så betalar man själv om det sitter i vattenlåset under vasken, men sitter stoppet längre ut så står föreningen för kostnaderna.

Renovering:

 • Spika, borra eller annan verksamhet som kan störa grannar är endast tillåtet under följande tider: måndag till fredag 07:00 – 19:00, lördag och söndag 09:00 – 17:00.
  Övriga helgdagar (röda dagar i almanackan) är sådan verksamhet ej tillåten!
  Vi ber alla att respektera dessa tider för att undvika irritation mellan de boende.
 • Är man osäker om vad som gäller ang. renovering så kontakta kontoret eller Victor på HSB för hjälp.
 • OBS!! vatten, el och ventilation är område där du alltid bör kontakta styrelsen eller Victor innan du anlitar auktoriserad personal

Vid frågor: Kontakta styrelsen, måndagar kl. 17:00 – 18:00 på kontoret
eller ring 042 – 12 32 02

Om du har synpunkter på innehållet, vill göra kompletteringar eller förtydliganden, hör gärna av dig till styrelsen via mail:  info@ugnen.se

Hela  ABC för Brf Ugnen så finns det att ladda ner som pdf-fil till din dator.